CNBC твърди, че друга германска енергийна компания, RWE, също е потвърдила, че е получила известие за форсмажорни обстоятелства от Газпром.

Свързани новини

19.07.2022 17:37

Германия отговори на твърдението на Газпром за форсмажорно спиране на газа

Видян 2166 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германската енергийна компания Uniper отхвърли твърдението за "форсмажорни обстоятелства" от страна на руския енергиен гигант Газпром, които възпрепятстват доставките на газ за Европа по договор, съобщи CNBC във вторник.

Непреодолимата сила, правен термин, използван в договорите, е непредвидима и непредотвратима ситуация, която прекъсва очаквания ход на събитията и пречи на страните по договора да изпълнят задълженията си, като на теория ги освобождава и от санкции.

Газпром изпрати писмо до Uniper, в което уведомява германската компания, че не може да гарантира доставките на газ за ЕС по газопровода "Северен поток 1" със задна дата от 14 юни поради "извънредни" обстоятелства извън неговия контрол, съобщи Ройтерс в понеделник.


"Вярно е, че получихме писмо от "Газпром Експорт", в което компанията се позовава на форсмажорни обстоятелства със задна дата за минали и настоящи недостатъци в доставките на газ. Смятаме това за неоснователно и официално отхвърлихме искането за форсмажорни обстоятелства", цитира CNBC говорителя на Uniper Лукас Винтгенс.

CNBC твърди, че друга германска енергийна компания, RWE, също е потвърдила, че е получила известие за форсмажорни обстоятелства от Газпром.


Според Ройтерс писмото се отнася до доставките за Германия по газопровода "Северен поток 1". Понастоящем по трасето се извършва планирана годишна профилактика, която трябва да приключи в четвъртък, но мнозина в Германия се опасяват, че потокът няма да бъде възобновен.

Миналия месец доставките по тръбопровода бяха намалени с 60%, тъй като важна част от оборудването не беше върната навреме от ремонт в Канада поради санкциите срещу Русия. Според съобщения в медиите газовата турбина трябва да се върне в Русия до една седмица.


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци