Свързани новини

20.06.2017 17:46

Германия: Неминуема е евроармията

Видян 1550 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ханс Петер Бартелс, национален комисар по отбраната на Германия смята създаването на обща европейска армия за „неминуемо”, пише британският в. Дейли Телеграф. Издигането на идеята точно в деня на началото на преговорите по Брекзит се коментира като стъпка, която никак не е случайна. Според Бартелс членките на НАТО, които са и членки на Евросъюза, трябва да обединят войските си. Дейли Телеграф пише, че това е „пресиране към последваща отбранителна интеграция”. Нещо, което до момента Великобритания блокираше като член на ЕС. По време на преговорите за Брекзит представителите на кралицата бяха уведомени, че повече мнението на Острова няма да бъде вземано под внимание при разговорите за обща европейска програма, пише вестникът, близък до управляващата Консервативна партия. Допълнително масло в огъня по мнение на коментаторите са налели коментарите на президента на САЩ Тръмп миналия месец, когато поиска повече пари за неговия ВПК от европейците, като го нарече повече инвестиции в НАТО.


„Все още сме неорганизирани технически, фрагментирани сме, имаме дублиращи се структури, както и ненужни ведомства”, коментира Ханс Петер Балтерс - „но няма да вървим повече сами, нация по нация, по този път – нито Германия, нито Холандия, нито Чехия, нито Италия”.


Той назова страните, които първи се обединиха около Германия и Франция с идеята за обща европейска армия, която постепенно да стане единна, високотехнологична, добре структурирана световна сила. В това число влиза и съседката ни Румъния, която е сред първите, изразили 100-процентов интерес към военния съюз в ЕС.


„Всяка стъпка в правилната посока е важна”, заяви в заключение националният комисар по отбраната на безспорния евролидер Германия.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец