Свързани новини

25.01.2022 16:21

Германия блокира изключване на Русия от СУИФТ, не пусна UK самолети за Украйна през небето си

Видян 3618 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Германия отново показа характер като блокира предложеното на срещата на външните министри от ЕС и НАТО и на последващата нет-беседа на Джо Байдън с евроколегите му възможност Русия да бъде изключена от международната система за банкови разплащания СУИФТ.


 


Преди дни Берлин  отказа да пусне британски самолети, пренасящи оръжия за Украйна. От Киев се опитаха да повдигнат тон, даже любимецът на Меркел и кмет на украинската столица – боксьорът Кличко се изказа с остра атака към немската външна политика в таблоида Билд.


 


Новият канцлер Шолц пък не само отложи визита във Вашингтон по покана лично на Байдън, но и не се срещна с дошлия в Германия държавен секретар Блинкен.


 


Запитан по темата, върховният комисар по външната политика на ЕС Жозеп Борел не можа дори да се сети какво е СУИФТ, въпреки че от години това е тема в международната политика, тъй като САЩ обмислят и обсъждат с европартньорите тази санкция срещу Русия. Освен, че всеки средно интелигентен човек знае що е СУИФТ, понеже го пише на документа за всяка банкова операция.


 


Калинки населяват и брюкселската администрация и то на най-високо ниво, не е само бг комисарят по образование, наука, култура и технологии Мария Габриел.


 


Илиян Костадинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кака Милка 26.01.2022 02:57

    Е не сме чак толкова неуки. Почти всички родени преди 1970 набор, учили в реални и адекватни училища, а не както след 1989 г., знаят, че СУИФТ е съкръщетение, абревиейшън, който идва от името на македонския писател Джонатан Суифт, автора на великите'Гъливер в страната на джуджетата' и на 'Гъливер в страната на конете и на великаните'.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате