Шрьодер, който беше канцлер на Германия от 1998 до 2005 г., беше подложен на интензивна обществена критика, че е запазил доходоносната си позиция в борда на "Роснефт", която той заемаше от 2017 г. насам

Свързани новини

20.05.2022 17:07

Герхард Шрьодер напусна борда на Роснефт

Видян 6955 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер и германския бизнесмен Матиас Варниг напуснаха борда на директорите на руската държавна петролна компания "Роснефт". Това потвърдиха и от самата компания, посочвайки че тя е била информиране от Шрьодер и Варнинг, че двамата не могат да продължат да работят в борда на директорите.


 


"Ние сме съпричастни към техните решения и им благодарим за тяхната непрекъсната подкрепа“, се казва в изявление на" Роснефт", предаде Ройтерс.


 


В четвъртък Европейския парламент призова Шрьодер да бъде включен в списъка със санкционираните лица, ако не напусне борда на" Роснефт" - ход, който целеше да спре бившия канцлер да поеме и висока позиция в "Газпром".


 


Шрьодер, който беше канцлер на Германия от 1998 до 2005 г., беше подложен на интензивна обществена критика, че е запазил доходоносната си позиция в борда на "Роснефт", която той заемаше от 2017 г. насам.


 


Също вчера Германия затвори офиса на Шрьодер, финансиран от данъкоплатците, на фона на възмущението от продължаващото му участие в руската енергийна индустрия и неговият отказ да осъди президента Владимир Путин, когото смята за личен приятел, заради действията на Русия в Украйна.


 


Напускането на Шрьодер и Варниг последва напускането на други петима чуждестранни вицепрезиденти на "Роснефт", съобщиха източници на Ройтерс. Те напуснаха дни преди новите санкции на ЕС за Украйна, които влязоха в сила на 15 май.



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Нещата не са конфликтни, а просто различни

Нещата не са конфликтни, а просто различни. Днес ще