Свързани новини

10.02.2017 09:42

Герджиков към КРИБ: Ще се стремим към полезно сътрудничество с бизнеса

Видян 1570 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На срещата с премиера представители на КРИБ акцентираха върху състоянието на българската енергетика и посочиха, че е важно тя да бъде конкурентоспособна, както и да се работи по интерконекторите със съседните страни. Министър-председателят изрази надежда за конструктивен диалог със социалните партньори.


"Икономиката е в основата на просперитета и макар служебното правителство да е с по-кратък хоризонт на работа, ще се стреми към добро и ползотворно сътрудничество с бизнеса." Това заяви министър-председателят Огнян Герджиков по време на срещата си в Министерския съвет с представители на КРИБ, съобщи правителствената информационна служба.


В хода на разговора беше подчертано значението на политиките, стимулиращи българското производство. От страна на работодателите беше поставена темата за липсата на достатъчно квалифицирани кадри в страната. Премиерът се съгласи, че е необходима повече гъвкавост за решаването на този проблем и добави, че дуалното образование е добра стъпка в тази посока.


Министър-председателят изтъкна, че се работи по изготвянето на механизъм за определяне на минималната работна заплата. Той изрази надежда в конструктивен диалог социалните партньори да успеят да постигнат съгласие по темата.


На срещата представителите на КРИБ акцентираха върху състоянието на българската енергетика. Посочиха, че е важно тя да бъде конкурентоспособна, както и да се работи по интерконекторите със съседните страни.


Министърът на енергетиката Николай Павлов изрази готовност за активен диалог с всички заинтересовани страни по важните за сектора проблеми, в частност износа на електроенергия.


Работодателите приветстваха и първите действия на служебния кабинет в сферата на здравеопазването.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева