Свързани новини

02.12.2013 15:12

ГЕРБ: Сезираме КЗЛД за незаконно използване от БСП на личните данни на 2 000 000 български граждани

Видян 1076 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депозирахме жалба до Комисията за защита на личните данни, с оглед изнесени в медиите факти и обстоятелства, че през предизборната кампания  през 2009 г., от страна на БСП са използвани личните данни на около 2 милиона български граждани, за да бъдат обект на агитация чрез телефонни обаждания. Това заяви народният представител от ГЕРБ Данаил Кирилов, след като заедно с колегите си Красимир Велчев и Димитър Главчев внесоха жалбата в Комисията. ,,Сезирали сме КЗЛД, защото ако тези факти и обстоятелства са достоверни е нарушен чл. 5, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на личните данни. Такива данни са обработвани с политическа цел и с оглед политическите убеждения на български граждани. Пет са медиите, на които се позоваваме – информационните агенции offnews и pik, електронните издания на Труд и 24 часа“, посочи Кирилов. Той обясни, че с оглед на резултатите от тази проверка ГЕРБ има възможността да сезира и съда с конкретно събрани доказателства. ,,В случай, че се установят тези обстоятелства, би следвало да се констатира и кое е виновното лице. Дали това е възложителят, дали това е изпълнителят или и двете лица заедно“, допълни още народният представител. Той  заяви, че в публикациите се посочва, че „60К” АД е фирмата, която е трябвало да извърши агитационните телефонни обаждания. ,,Разчитаме комисията да извърши проверка, по закон тя е длъжна“, коментира Кирилов.


,,Неморално е точно тази партия, която обвиняваше нас в купуване на избори, в манипулации по този начин да действат в обществото. Аз не мога да си представя, че можеш да злоупотребяваш със закона, който ти си го направил. Законът за защита на личните данни са го правили точно тези партии, които в момента управляват държавата“, категоричен бе народният представител от ГЕРБ Красимир Велчев.


,,Ние се обръщаме към компетентните органи, а не се впускаме в спекулации, както правят нашите опоненти БСП. Записано е, че има агитация отново в предизборния ден, това може би е било някаква репетиция за случая Костинброд“, посочи Димитър Главчев. Според него, ако Манолова и Станишев бяха на мястото на ГЕРБ, досега всички възможни медии щяха да бъдат запознати какви гигантски манипулации са извършвани. ,,Обществото да прецени дали искат да се правят избори като при Борисов и Цветанов или такъв тип избори, за които става въпрос в този сигнал“, апелира Главчев.





Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще доминирате в спорове


Днес ще доминирате в спорове, в дискусии, изобщо ще се