Свързани новини

01.09.2021 16:36

ГЕРБ представи предложенията си за актуализацията на бюджета

Видян 1952 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ-СДС представи предложенията си между първо и второ четене по актуализацията на бюджета в редица сектори.


На брифинг в парламента председателят на групата Десислава Атанасова посочи, че по информация от Министерството на финансите има преизпълнение над приходите в размер на над 885 млн. лева и мерките, които ще предложат, няма да надхвърлят тази сума, предаде Медиапул.


ГЕРБ-СДС ще предложат допълнителни средства за тестване на учениците, съобщи Красимир Вълчев. Той посочи, че ще предложат и увеличение на делегираните бюджети, с които средства могат да се закупят например въздухопречистватели за класните стаи и останалите помещения.


Костадин Ангелов посочи, че ще настояват Народното събрание да разпредели допълнителни 120 млн. лева по пера в бюджета на НЗОК, както искат съсловните организации. От ГЕРБ-СДС ще настояват да се възстанови старата методика за работа при неблагоприятни условия, която да гарантира на всички договорни партньори със здравната каса 85% от прогнозните им бюджети и да се възстанови справедливата методика за 1000 лв. на работещите на първа линия.


В държавния бюджет ще предложим допълнителни 40 млн. лева, от които 25 млн. за трансфер към НЗОК, които да осигурят допълнителни средства към заплатите на работещите в първичната извънболнична помощ - общопрактикуващи лекари и професионалисти по здравни лекари, съобщи Ангелов. Идеята е от 1 октомври да се изплаща по 600 лева на лекар и 360 лева на специалист по здравни грижи. Същото важи и за практикуващите в ДКЦ-ата, разясни той. Ангелов добави, че предлагат още 15 млн. лева допълнителни за разпределение за общинските болници за октомври, ноември и декември.


За пенсионерите от ГЕРБ-СДС предлагат добавката от 50 лева да бъде от 100 лева за последните три месеца, за което ще са необходими 212 млн. лева на месец. От политическата сила предлагат да отпадне и таванът на пенсиите, което ще струва 22 млн. лева до края на тази календарна година. Деница Сачева съобщи, че ще предложат да се дават по 500 лева на социалните работници и на служителите в бюрата по труда и инспекциите по труда за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови