Свързани новини

28.09.2021 11:52

Георгиева незаконно е станала шеф на МВФ: Сега

Видян 5794 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Бойко Борисов тръгна надолу преди 5 години след неуспялата авантюра на Кристалина Георгиева да измести с негова подкрепа тогавашната шефка на ЮНЕСКО Ирина Бокова от конкурса за генерален секретар на ООН. Георгиева успя само в едно - да попречи на Бокова, но в класацията показа по-лош резултат от нея. Като последица трябваше да напусне поста си на еврокомисар от България. За да спаси вече увредения си авторитет, Кристалина започна да се озърта в онзи момент за друг висок пост, но не забеляза подходящо вакантно място. Тогава използва връзките си в Световната банка, където работеше като вицепрезидент от 2008 до 2010 г., преди да отиде в Брюксел, и се върна във Вашингтон на учреден специално за нея пост - главен изпълнителен директор (б.р. точно тогава са манипулациите в полза на Саудитска Арабия и Китай, заради които в момента цял свят иска оставката й). Длъжността имаше неясни функции, но оправдаваше предназначението си - да спаси престижа ѝ. Освен това ѝ послужи за трамплин към следващия ѝ пост - председател на Международния валутен фонд, който по принцип не можеше да заеме, защото през 2019 г. вече бе надхвърлила пределната допустима по регламент възраст от 65 години. Но тя бе единствена кандидатка, която се съревноваваше само със себе си. Освен това френският президент Еманюел Макрон бързаше да изтегли своята сънародничка Кристин Лагард, за да я прати от МВФ начело на Европейската централна банка, и неговият натиск помогна на Кристалина да се възползва от компромис по изключение”, пише авторитетният вестник Сега.


Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 30.09.2021 01:32

    Световноизвестният икономист и нобелов лауреат Джоузеф Стиглиц видя опит за преврат във Фонда. В анализ за авторитетно издание, той застана твърдо зад Георгиева, като я нарича смел лидер в борбата с икономическите последици от пандемията. По думите му тя е и глобален пионер по отношение на изменението на климата. Стиглиц пише, че опитът за отстраняването ѝ от МВФ е несправедлив и може да затрудни управлението на фонда в следващите години.

  • 006 няма такава държава 29.09.2021 13:11

    На всичко от горе тази застаряла корумпирана кукувица натресе на бандита Бойко и престъпника Дянков, който окраде здравната каса с милиарди и ощети българите от здравни грижи, така както цинично им поднесе голата си пица. Дянков се нагуши с милиони, изплати си къщата в САЩ, а българите след него станаха още по-бедни и по-болни. Не само, че никой не им потърси отговорност, а даже Дянков непрекъснато ни поучава от продажните и купени медии

  • 005 Anonimen 29.09.2021 08:26

    ГЕРБ изнесоха порочното си управление и практики на световно ниво. Където има представител на ГЕРБ винаги се открива мушенгия.

  • 004 Anonimen 28.09.2021 14:50

    Все пак тя е поставена на поста с международна подкрепа,явно е ценна,удобна,има силни поддръжници.А съпругът бил френски политик.Нещата не са толкова прости,не е само Бойко Борисов зад гърба й.Схемата е много сложна явно.Нещо не споменават другия велик финансист Дянков.Дано не се върнат в България!

  • 003 Anonimen 28.09.2021 14:19

    Води ме, Партийо, води ме, под свойте бойки знамена! Свети с червеното си име чрез хилядите имена! БКП, ДБ, ДпС, ИТН, ИБГНИ...

  • 002 Anonimen 28.09.2021 13:14

    Банкянският ГЪЗ отдавна знае ценното правило: Всеки може да пика по пода, но той е мъж и осира и тавана!

  • 001 Anonimen 28.09.2021 12:36

    Чудно остана ли нещо незаконно в което да не бъдат уличени герберските измамници в национален и световен мащаб ? Още по-чудно е, как след толкова престъпни действия и измами има все още народ който да им гласува доверие или когато простолюдието вземе връх състоянието на беднотия губи значение, а може би простотията е стигнала до ниво неграмотност и новинарските медии остават непрочетени ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева