Свързани новини

11.02.2009 12:47

Ген. Тонев: "Военна прокуратура поиска специалисти от ВМА!"

Видян 1871 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Получих официално писмо от Военна прокуратура специалисти от ВМА да бъдат определени, за да направят отново, вече трета експертиза, за смъртта на Ангел Димитров-Чората", каза пред БГНЕС бригаден генерал Стоян Тонев, директор на ВМА.


Той посочи, че е определил пет експерти. На 20 декември м.г. беше назначена нова съдебно-медицинска експертиза от съда по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората. Подсъдими по делото са петима полицаи. На първа инстанция те получиха общо 82 години затвор. Делото тогава се гледа изцяло при закрити врата, защото материалите по него съдържат класифицирана информация, макар че на предишната инстанция някои от заседанията бяха публични. Новата експертиза е по настояване на защитата. Адвокатите не са съгласни със заключенията от предишната, а именно, че Ангел Димитров е бил пребит до смърт. Според тях при няколкото разглеждания на делото така и не е станало ясно от какво е починал Чората. Роднините на Димитров смятат обаче, че новата експертиза е опит за бягство от отговорност и само ще допринисе за протакането на делото. Процесът ще продължи на 9 март.
Вчера исканата трета експертиза по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората е внесена във Военноапелативния съд и в нея участват независим американски експерт и петима лекари от ВМА. Третата експертиза бе поискана от защитата заради разминавания в предишните две. Според участници в разследването тя може да изчисти вината от петимата полицаи, в чиито ръце издъхна Чората, защото като причина за смъртта е посочено задушаване. За него е спомогнало старо дихателното заболяване, което той е имал, и зависимостта му към наркотиците. Според свидетелски показания Димитров е страдал от срастване на плеврите на белия дроб. При задържането му този здравословен проблем се е влошил и се е стигнало до задушаване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв