Свързани новини

21.10.2009 09:29

Гейтнър е оскърбен от високите бонуси в банките

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският министър на финансите Тимъти Гейтнър определи като "дълбоко оскърбителен" за обществото фактът, че финансови фирми, които скоро са били на ръба на фалита могат да плащат значителни бонуси на своите изпълнителни директори, предаде БГНЕС.


Подобен език вече е използван от други членове на администрацията на Обама, но това е един от най-силните коментари на Гейтнър досега. Създателят на плановете за спасяване на банките заяви, че правителството има "силен морален императив" да гарантира, че фирмите ще променят методите си на определяне на заплащането, за да не излагат повече на риск финансовата система и парите на данъкоплатците. Гейтнър заяви, че посланието на администрацията има известен успех пред финансовите фирми, но реформите все още са в начален стадий. Коментарът последва съобщението, че Goldman Sachs, която само преди няколко месеца върна 10 милиарда долара правителствени фондове, отпуснати й, за да оцелее, е на път да плати рекордните 20 милиарда долара бонуси. Високите бонуси предизвикаха общественото недоволство, докато американците са изправени пред ниво на безработицата, което е най-високо от 26 години насам.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще се справяте много творчески с проблемите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще се справяте много творчески с проблемите, но в