Свързани новини

24.06.2021 11:00

ГДБОП погна Правителствена за трансплантациите

Видян 1887 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„ГДБОП разследва 14 трансплантации, извършени в болница Лозенец (Правителствена)”, съобщи служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той посочи, че страната ни е поискала помощ от молдовските власти по случая.


„Първоначалните данни са, че трябва да се идентифицират виновните лица. Разследващите са в контакт с представители на Молдова, които да съдействат за установяването на лица, които са били донори в нашата страна“, обясни шефът на МВР.


Напомняме, че между 2019 г. и 27 април 2021 в клиниката са извършени 14 трансплантации от живи донори на бъбрек, за които има подозрения, че са направени в нарушение на законодателството. Донорите са от Украйна и Молдова и са представяни чрез фалшиви документи за роднини на получателите - граждани на Израел, Япония, Оман и други. А законът в България не позволява да се даряват органи, освен ако не са между роднини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.06.2021 13:40

    Ананиев не случайно беше назначен за Министър на здравеопазването, той е най-големият крадец и измамник, затова и беше предпочитан в шест правителства за министър или заместник във финансите ! ГЕРБ за 12 г. "смляха" държава и народ от кражби, измами, рекет и имитация на демокрация !

  • 001 Anonimen 24.06.2021 13:36

    Няма съмнение, че в тези трансплантации са намесени Борисов и Ананиев, без тяхното знание и разрешение нищо не се извършваше в България и ако не бъде доказано това значи още ще стоиме на "тъмно". Борисов постоянно се хвалеше, че без негово знание и разрешение нищо не се извършва в държавата, дойде времето сега да отговаря глупакът-бандит !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци