Свързани новини

09.02.2015 14:41

"Газпром" и Турция очертаха маршрута на "Турски поток"

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция и "Газпром" са постигнали съгласие за маршрута на сухопътния участък на Турски поток за по-нататъшни проучвания и проектиране, съобщи генералният директор на руската компания Алексей Милер след посещение в Турция, където се срещна с министъра на енергетиката Танер Йълдъз, предава ТАСС.


Дължината на участъка ще бъде 180 км. Точката на излаз на сушата ще е в района на Каякьой, точката за предаване на газа за турските потребители – Люлебургаз, а точката за изход на тръбопровода на турско-гръцката граница – местността Епсила.


В най-близко време се очаква издаване на разрешение за проектни и проучвателни работи и на новия турски морски участък от газопровода. „Газпром“ е готов да доставя в Европа чрез газопровода 47 млрд. куб. метра газ годишно и да завърши строежа на първата линия на газопровода до декември 2016 г., каза Милер.


При проектирането ще бъдат отчетени нарастващите потребности от природен газ в района на Истанбул, като във връзка с това е уточнен обемът газ, който ще бъде доставян до границата между Турция и Гърция. Мощността на морския участък на газопровода от Русия до Турция ще бъде 63 млрд. куб. метра годишно, а предварителния срок за завършване на първата линия е декември 2016 г., посочи Милер. 

На 1 декември 2014 г. „Газпром“ и турската компания „Боташ“ подписаха меморандум за разбирателство за строителството на морски газопровод от Русия до Турция през Черно море с мощност 63 млрд. куб м. годишно, от които 50 млрд. куб. м. ще се доставят на новия газов хъб на турско-гръцката граница. "Турски поток" ще бъде алтернатива на проекта "Южен поток", който Русия реши да прекрати през декември миналата година. Трасето на газопровода по дъното на Черно море в по-голямата си част ще съвпада със съгласуваното по-рано трасе на "Южен поток".



Етикети
, , ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци