27.01.2023 10:52

Газът за февруари с 30% по-ниска цена от януарската

Видян 2754 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цената на природния газ за февруари ще бъде в диапазона на 129 -130 лв. Това заяви по време на откритото заседание на КЕВР изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева. Компанията внесе заявлението си за цена за втория месец на годината на 11 януари, както е изискването по закон, и тя беше 135, 38 лв. за мегаватчас. То е на база котировките на газа на нидерландската борса TTF за първите 10 дни на януари. Съобщеното ново ниво на цената е с 5% по-ниско.


"Запознахме се с изпратения ни доклад и нямаме възражения. Прогнозната цена беше изпратена 20 дни преди началото на февруари, тоест - на 11 януари. Оттогава има развитие и цената, която очакваме от 1 февруари е 129-130 лв. Тя е близо 30% по-ниска от тази за януари", каза Златева. За този месец тя е 179 лв. за мегаватчас.



Тя съобщи, че има 4 структурирани доставчици за февруари, трима избрани с търг, а четвъртият е газ от нагнетените количества в хранилището в Чирен. Тя съобщи, че заради топлото време са успявали през декември 2022 и януари 2023 г. да продължават да нагнетяват газ в хранилището на по-ниска цена и така миксират газа от хранилището.


Потреблението в страната на газ е паднало с 30%, един път заради по-топлото време и втори път - заради авария при един от големите клиенти, "Неохим", който не е ползвал газ от един месец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.01.2023 11:52

    шефът на отдела за проучвания, развитие и стратегически операции на пфайзер Jordon Trishton Walke се е похвалил, че пфайзер контролира държавните здравни власти в САЩ и че са обсъждали създаването на по-вирулентен/ по-заразен / щам на ковид вируса

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци