Аз очаквам ноември цената да падне с още 10%".

Свързани новини

15.09.2022 16:08

Газът с още 10% надолу през ноември: Енергоминистърът

Видян 2071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Oчаквам за ноември цената на газа да падне с още 10%, aко успеем да осъществим и да приключим всички преговори с компаниите, които имат интерес”, заяви от Варна служебният министър на енергетиката Росен Христов. Той бе гост на откриването на учебната година в ПГ по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски в крайморския град.



"Ако сравните цените за септември, които бяха договорени от предишното правителство, и за октомври, доставки, които ние сме договорили, разликата е значителна - говорим за 30% намаление", посочи той.



“Преговорите с Газпром не са затворена страница, не са и били, няма и някакъв съществен напредък за момента”, коментира още министърът.


Христов посочи, че целта е да си осигурим газ в количества много по-големи от тези, които ни трябват, с възможност за преминаване от един източник към друг. По думите му това означава да получаваме газ от различни източници - втечнен чрез терминалите в Турция и Гърция, тръбен газ от Азербайджан и Турция.



“Работи се по нови находища, но не става въпрос за шистов газ. Такива находища няма открити в България и нямаме намерение да разработваме такива технологии и добив, става въпрос за конвенционален газ”, коментира в отговор на въпрос министърът. Той посочи, че в момента, поне в краткосрочен план, не вижда възможност да доставяме газ от собствени източници, било от морето или наземни.


Снимка: БГНЕС, архив



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей