Министърът на енергетиката Костас Скрекас съобщи днес, че за август месец правителството поема 90% от увеличението върху цената на тока за  битово потребление.

Свързани новини

25.07.2022 16:43

Гърция удвоява производството на електроенергия от лигнитни въглища

Видян 1315 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гърция удвоява производството на електроенергия от лигнитни въглища. Хранилището за втечнен газ на остров  Ревитуса пък осигурява доставки за България, съгласно споразумение между Атина и София, предаде БНР.

По решение на гръцкото правителство се възстановява работата на седемте лигнитни централи, които бяха затворени от Националния енергиен и климатичен план. Временно е замразена програмата за раздяла с лигнитните въглища, съобщават от енергийното министерство.

Атина се връща към електроенергия от лигнитни въглища, за да осигури енергийни доставки в случай, че бъде прекратено подаването на руски  газ. 40% от нуждите на страната са зависими от руския газ. Енергетици коментират пред медиите, че възстановяване на затворените мини за лигнитни въглища изисква време поне няколко месеца.

На остров Ревитуса също така се поддържа високо ниво на доставки на втечнен газ. Текат и доставките на азерски газ по Трансадриатическия газопровод ,но Гърция все още не може да замени напълно руския газ.

Министърът на енергетиката Костас Скрекас съобщи днес, че за август месец правителството поема 90% от увеличението върху цената на тока за  битово потребление.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.