Свързани новини

01.07.2009 15:11

Галъп: При висока избирателна активност големите партии печелят

Видян 1786 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако има по-висока избирателна активност големите партии ще подобрят резултатите си, а малките партии могат да изпаднат под 4-процентната бариера за 41-то НС. Това заяви Марчела Абрашева от Галъп интернешенъл, при представяне на проучване, извършено през миналата седмица, предаде БГНЕС.


За висока активност Абрашева посочи над 4 млн. избиратели, които искат да отидат до урните, а ниска избирателна активност, според нея, е под 3.5 млн. гласоподаватели. Ако изборите за НС са днес, резултатите биха били, както следва: ГЕРБ - 26-30 %, БСП - 19-22 %, ДПС около 15 %. Очаква се симпатизантите на ДПС да се мобилизират. Атака се очертава като четвърта политическа сила, с прогнозен резултат между 9 и 11 %.
На изборите за европейски парламент Атака обираше протестния вот, а сега този вот се взима от ГЕРБ и РЗС, считат от Галъп Интернешънъл. Синята коалиция ще получи между 7 и 9 % от гласовете, РЗС се очаква да има между 4 и 6 %. Казусът на НДСВ е особен, каза Абрашева, тъй като на изборите за Европейски парламент жълтата партия имаше силен мажоритарен кандидат в лицето на Меглена Кунева.
Очаква се в 41 -то НС да влязат 7 или 8 партии. Половината от избирателите са твърди поддръжници на партии, а колебаещите са уморени, отчита изследването на Галъп. Мажоритарният вот в София и в Бургас ще бъде оспорван. Синята коалиция има шанс за мажоритарен кандидат за София, защото тук има най-много привърженици. Нагласите на хората са позитивни, те очакват икономическата криза да свърши до 2 месеца, което на практика не е възможно, допълни Абрашева.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате възможност да завършите проект

Днес ще имате възможност да завършите проект, върху