Свързани новини

08.06.2018 14:50

Галъп: 54% от българите няма да почиват през лятото

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

54% от българите не планират да почиват това лято. 44% пък си правят планове за лятната отпуска. Останалите твърдят, че още не знаят.


Това сочат данните от проучване на „Галъп интернешънъл“, направено съвместно с Борда по туризъм. То е проведено между 13-17 април и 1-5 юни сред 1000 души.


В България на море мислят, че ще могат да отидат 55% от участвалите в изследването, които ще почиват. За море в чужбина пък мислят 36% от онези, които планират почивка. 26% от възнамеряващите да почиват пък ще отидат на планина у нас. Останалите споменават всякакви форми на културен, спа и друг туризъм.


10 дни е средната продължителност на планираната почивка. Средната сума за тези дни, която са заделили онези, които смятат, че ще почиват, е 1557 лв. Предпочитано остава Черно море. Тези, които предпочитат почивката в чужбина, оглеждат Бяло море, отбелязват още от „Галъп”.


По повод текущата дискусия относно преместваеми обекти, мнозинство от 78% не приемат идеята за спешни промени в законите, 19% пък я приемат. Останалите се колебаят. Изследвано е отношението към някои конкретни идеи в тази насока. Има предложение премахването на обекти на плажа да се състои през месец юни, когато сезонът вече е започнал. Според 74% от отговорилите това ще се отрази негативно, а 6% са на обратното мнение. За 18% няма да има особен ефект. Останалите не могат да преценят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева