Свързани новини

13.12.2021 09:23

Г7 даде тон на ЕС за нови санкции срещу Русия и Иран

Видян 1252 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В общото комюнике след срещата на външните министри на Г7 те отправят предупреждения към Русия „да спре агресивната риторика, да деескалира и да използва дипломатическите канали като Нормандския формат”. Повод е близостта на руски войски до съседна Украйна. Говорителят на Кремъл Песков за пореден път обясни, че Русия разполага войските си в рамките на своите суверенни граници и не демонизира други държави за движението на техните армии в техните земи. Очаква се на срещата си днес и външните министри на ЕС да излязат с такава позиция и заплаха за нови икономически санкци – наличните не работят вече 7 и половина години. Оказва се, че вносител е Франция, за която това е важно, за да бъде отстранена руската Вагнер груп от действия в африканския район Сахел, който Париж счита за своя зона поради факта, че мястото е в бивши нейни колонии. Парадоксът е пълен, защото Украйна пък е част от Руската империя, наричана до Октомврийската революция Малорусия.
Г7 се скара и на Иран, за когото се отварял „последен шанс” за ядрената сделка, но той „не проявява истински усилия”. По същото време във Виена течаха разговори между Техеран, ЕС, Русия, Китай и САЩ за връщане на режима на масата за преговори, ако американците вдигнат санкциите си. Докато съчиняваха позициите, първите дипломати от Г7 и АСЕАН имаха и развлекателна програма в Ливърпул в Музея на Бийтълс и на стадиона на великия местен футболен клуб, където и обядваха.


Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ааааа 14.12.2021 17:23

    И какво излиза -значи Франция ще иска руската Вагнер груп да бъде отстранена от африканския район Сахел,защото видите ли това било мястото в бивши нейни колонии.Но Русия няма право да се меси вУкрайна ,въпреки че тя е била част от бившия СССР,както и част от царската руска империя. .И защо така,за едни може за други не?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще