Свързани новини

19.03.2009 16:08

Фрицъл осъден на доживотен затвор

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Йозеф Фрицъл беше осъден на доживотен затвор за това, че е държал затворена и е изнасилвал дъщеря си в мозе в продължение на 24 години и е баща на родените от нея седем деца, предаде Ройтерс, предаде БГНЕС. 73-годишният Фрицъл се призна за виновен за кръвосмешение, изнасилване, държане на дъщеря си като робиня и убийство и може да остане зад решетките до живот. Преди това осемчленното жури прие становището на прокурора, че Фрицъл е виновен по най-тежкото обвинение - убийство, за смъртта на бебе, родено от дъщеря му Елизабет, в мазето, тъй като не е потърсил помощ въпреки, че е знаел, че животът на детето е в опасност.


Фрицъл прие присъдата, която ще влезе в сила незабавно. Осемте съдебни заседатели приеха единодушно, че той е виновен по обвинението за убийство. Освен това Фрицъл беше признат за виновен и по обвиненията за кръвосмешение, изнасилване, отвличане, насилие и държане на дъщеря му като робиня в продължение на 24 години в мазе в дома му в Амщетен. В този период тя роди седем деца от него. Фрицъл беше признат за виновен за непредумишелно убийство заради това, че оставил едно от бебетата да умре, което подлежи на най-тежкото наказание според австрийските закони - доживотна присъда. Обвиняемият прие присъдата си с безизразно. По-рано днес при изслушването му преди съдебните заседатели да се оттеглят, за да вземат решение за присъдата, той заяви лаконично: "Съжалявам от цялото си сърце, но за съжаление вече нищо не може да се направи". Вчера Фрицъл изненадващо се призна за виновен по всички обвинения. Той приема присъдата и няма да обжалва. Първоначално Фрицъл ще бъде затворен в специализирана психиатрична клиника или в затвор, в който има психиатричен център. Ако се излекува от своите "сексуални отклонения", установени от психиатричната експертиза, той ще напусне психиатричния център и ще излежи остатъка от присъдата си в затвор. По-рано днес прокурор Кристиане Бюркхейсер поиска Фрицъл да получи максимална присъда и затваряне в психиатрична клиника за неопределено време. Тя аргументира искането си с "опасността от рецидив" и заяви, че въпреки напредналата му възраст, обвиняемият продължава да бъде опасен. Прокурорката прие заключенията на експертката Аделхейд Кастнер, която съобщи в съда, че Йозеф Фрицъл е "роден на насилва". Адвокатката на жертвите Ева Плац се превърна в говорителка на дъщерята на Фрицъл Елизабет и заяви: "Тя иска той да отговаря за грешките си до смъртта си".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.