Народното събрание събра кворум за заседание в петък. То беше открито от временния председател Мирослав Иванов. Той предложи дневния ред, в който първа точка е въпросът за РС Македония. Одобриха го 210 народни представители,

Свързани новини

24.06.2022 10:13

Френското предложение за РСМ влезе в дневния ред на НС

Видян 2248 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание събра кворум за заседание в петък. То беше открито от временния председател Мирослав Иванов. Той предложи дневния ред, в който първа точка е въпросът за РС Македония. Одобриха го 210 народни представители, предаде Нова тв.



Депутатът от "Възраждане“ и заместник-председател на Комисията по външна политика Ангел Георгиев предложи точка 1 от дневния ред да отпадне, защото "няма промяна в политическата обстановка в РС Македония".




„РСМ не се е реформирала. В настоящия си вид този парламент морално е фалирал и не може да вземе решения по такива фундаментални въпроси за десетилетия напред“, каза Георгиев. Според него не е държавническо предложения, внесени в 12 без 10 секунди, да бъдат обсъждани с такава лекота.




„Не може нещо толкова важно да бъде разглеждано за половин час, да бъде входирано вчера и да се гласува днес“, каза още Георгиев. Неговото предложение бе отхвърлено с гласовете на 188 депутати и подкрепено от едва 12.




Лидерът на партия “Възраждане” също коментира от парламентарната трибуна. “Българският национален интерес е България да бъде свободна и просперираща. Да направим така, че с днешното решение НС да бъде един добър пример. Иначе националното предателство няма да бъде последно”, каза Костадинов.




Декларацията, която беше наситена с много исторически факти и препратки към Балканските войни, беше насочена срещу гласуването за отпадане на ветото за започване на преговори на РС Македония с ЕС. Това е първа точка в дневния ред.




Костадинов призова сегашното НС да не приема решения, които да погребат мечтата за българския национален идеал. „Не само „Възраждане“, но всеки един нормален българин няма да приеме национално предателство“, подчерта той.




Лидерът на партията заяви, че в момента се намираме в ситуация, в която трябва да се обърнем назад и да видим кога сме постигали успехи. „Постигали сме успехи, когато сме били единни. Неуспехите са идвали, когато сме се поддавали на чужд натиск“, каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби