Големите промишлени предприятия в страната разработват планове за действие при извънредни ситуации, за да избегнат прекъсвания на фона на мрачните предупреждения за възможно спиране на доставките на руски газ, отправяни многократно от някои лидери на ЕС.

Свързани новини

12.07.2022 11:07

Франция може да се сблъска с прекъсвания на електрозахранването без руски газ: Шефът на Michelin

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента енергоемките предприятия във Франция се подготвят за възможни прекъсвания на електрозахранването в случай на по-нататъшно намаляване на доставките на природен газ от Русия, казва главният изпълнителен директор на Michelin Флоран Менего.

"Това, което направихме, е, че преоборудвахме котлите си, така че да могат да работят на газ или нафта, а ако се наложи, можем дори да преминем на въглища", каза Менего пред Ройтерс в рамките на бизнес и икономическа конференция в Южна Франция през уикенда.

Големите промишлени предприятия в страната разработват планове за действие при извънредни ситуации, за да избегнат прекъсвания на фона на мрачните предупреждения за възможно спиране на доставките на руски газ, отправяни многократно от някои лидери на ЕС.


"Целта е да се избегне необходимостта от затваряне на централа в случай на недостиг", добави той, като заяви, че макар да е вероятно намаляване на газа, все още ще има алтернатива - петрол.

Според Менего за стартиране на производството на гуми на производствена линия обикновено са необходими дни, поради което е жизненоважно да се поддържат постоянни доставки на енергия.


Европейските държави са изправени пред значително намаляване на руската енергия, откакто ЕС наложи санкции на Москва в отговор на войната в Украйна.

В понеделник руската компания "Газпром" преустанови експлоатацията на двата участъка на газопровода "Северен поток 1" към Европа поради планирана профилактика, която ще продължи 10 дни. Потокът на газ вече беше намален до 40% от капацитета поради оперативни предизвикателства, причинени от невъзможността да се върне навреме обслужвана турбина от Канада поради санкции.


Русия спря доставките на газ за страните, които отказаха да приемат въведената от Москва схема за плащане на газ срещу рубли. Сред засегнатите страни са Финландия, Полша, България, датската Orsted, холандската GasTerra и енергийният гигант Shell за договорите си в Германия.

В неделя френският министър на финансите Бруно Льо Мер заяви, че страната се подготвя за пълно спиране на доставките на газ от Русия, като добави, че първата линия на защита е домакинствата и предприятията да намалят потреблението на енергия. Той каза също, че Париж разглежда и всяка компания поотделно, за да установи кои от тях могат да бъдат принудени да намалят производството си, за да пестят енергия, ако е необходимо.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден