Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски

Свързани новини

13.07.2022 12:07

Фотото с кюлчетата на Борисов е манипулирано: Комисия на Европарламента

Видян 1971 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна", показва, че те са били манипулирани. Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски. Той поясни, че информацията е предоставена от българската прокуратурата. В нея се казва, че не може да се установи дали парите и кюлчетата на снимките и видеото са автентични:


"Експертизата показа, че снимките и видеото са манипулирани.  Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, на водните знаци, холографските стикери, светлината и сенките на обектите".


По-късно евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков заяви:


"Тази петорна компютърна експертиза показва, че снимките са били манипулирани, че резолюцията на част от обектите в снимките като парите и златните кюлчета се различава от тази на останалите обекти в снимките. Оказа се също така, че по време на разпитите със служители в резиденцията те никога не са виждали подобни обекти и че самите данни в снимките навеждат на мисълта, че те са направени в порядъка на година и половина, но изследванията на експертите показват, че обектите в снимките не са помръднали тази година и половина, та заключението, което направи г-н Здеховски е, че самите снимки и видеото са били манипулирани с цел да наведат на дадени изводи, макар те в случая да не са валидни".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 14.07.2022 08:27

    Ха ха ха какво друго можеше да се очаква за този отявлен евроатлантик гласен да бъде пак министър председател.

  • 002 Anonimen 14.07.2022 07:21

    не е вярно,лъжат

  • 001 сделка 13.07.2022 12:56

    За това ли толкова бързо и неочаквано клекна за СРМ и даде зелена светлина?! Тоя е толкова зависим от кражбите и престъпленията си, че е опасен за националната сигурност и всички българи

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион