Реми осъзнава, че ще трябва да усъвършенства техниката си за този вид и прекарва три последователни дни и общо девет часа в реката.

Свързани новини

26.02.2023 07:02

Фотограф засне рядка риба, която ходи на "ръце"

Видян 22447 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В тъмните и тинести дълбини на река Дервент в Тасмания може да се открие необичаен вид риба, която се разхожда, а не плува по речното корито. Петнистата ръчна риба , която се придвижва с гръдни перки, приличащи на ръце, се крие в мрачните дълбини, готова да се нахвърли върху всяка плячка, която привлича с пухкавата примамка над устата си.

Кремавият цвят и тъмнокафявите или оранжевите петна се сливат с пясъчния под, което прави рибата трудна за забелязване и още по-трудна за фотографиране. Това, както и фактът, че видът е критично застрашен, като се смята, че в дивата природа са останали по-малко от 3000 индивида.


Но френският фотограф Никола Реми е решен сам да види неуловимата риба. През 2022 г. той пътува от базата си в Сидни до най-студения австралийски щат и се гмурка във водите на река Дервент, които са хладни 11 градуса по Целзий.



След един час забелязва първата риба, но тя изчезва още в мига, в който светва светкавицата на фотоапарата му. Всичко, което снимката беше уловила, беше облак от тиня. Реми осъзнава, че ще трябва да усъвършенства техниката си за този вид и прекарва три последователни дни и общо девет часа в реката.


В крайна сметка, след като овладява специална техника на плуване с плавниците си, която не раздвижва тинята, и използва различен вид осветително устройство, което създава тесен прожектор, Реми получава своя кадър - близък план на харизматичната риба, с нейните "ръце" и пухкавата примамка, които се виждат. Снимката печели първо място в категорията "Студена вода" в конкурса Ocean Art 2022 на изданието Underwater Photography Guide.


Източник: CNN


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни