Свързани новини

06.11.2016 08:11

Фондация Клинтън получила 1 млн. долара от Катар

Видян 2136 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фондацията на семейство Клинтън (Clinton Foundation), чиято дейност беше остро разкритикувана от представители на Републиканската партия в САЩ, потвърди, че е получила 1 млн. долара от официални лица в Катар, в нарушение на правилата. Това съобщи агенция "Ройтерс", цитирана от ТАСС.


През 2011 г. катарски служители обещали да предоставят тези средства на благотворителната организация, създадена от експрезидента на САЩ Бил Клинтън. Тази информация вече бе разкрита от документи, публикувани от организацията "Уйкилийкс". По това време съпругата му Хилари Клинтън беше държавен секретар на САЩ и като ръководител на американската дипломация, бе обещала да уведоми Държавния департамент за всички големи дарения, постъпващи в семейната фондация от други държави. В този случай обаче тя не го е направила.


Представителите на Катар възнамерявали да връчат чек за 1 млн. долара на Бил Клинтън, в чест на неговия 65-ти рожден ден. Както съобщи говорителят на фондацията, Брайън Кукстър, парите наистина са постъпили във фондацията. Той не уточни дали самият Бил Клинтън се е срещнал с представителите на Катар.


От Държавния департамент съобщиха, от своя страна, че не са били уведомени за полученото дарение. Като цяло, благотворителната организация е получила през последните години от Катар от 1 до 5 млн. долара. През август от фондация "Клинтън" обявиха, че ако Хилари Клинтън спечели президентските избори, повече няма да приемат дарения от чужбина.


Благотворителната организация бе създадена от Бил Клинтън през 2001 г., след като напусна Белия дом. Оттогава досега фондацията е привлякла милиарди долари, в това число и от Саудитска Арабия, например, което предизвика остри критики от страна на Републиканската партия.


Кандидат-президентът на републиканците Доналд Тръмп неведнъж заяви, че Хилари Клинтън е замесена в корупция и е предоставяла политически услуги на държави, които са правили дарения на семейната фондация. Тръмп обеща, ако победи на президентските избори, да започне разследване срещу фондация "Клинтън".


 Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.