Свързани новини

30.09.2015 13:08

Фолксваген сменя софтуера на 11 млн. автомобила

Видян 1343 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Фолксваген съобщи, че ще подмени в близо 11 милиона автомобила софтуера, който дава невярна информация за вредните емисии, съобщава КРОСС. Новият изпълнителен директор на компанията Матиас Мюлер каза, че през следващите няколко дни клиентите ще бъдат уведомени как ще стане това, предаде Ройтерс. Според анализатори това може да струва на производителя повече от 6,5 милиарда долара.


Американски законодатели поискаха от компанията да им предостави документи, свързани със скандала за манипулирането на данните, включително документация за разработването на програмата, позволяваща да се минават безпроблемно тестовете за вредни емисии.


„Фолксваген" е изправена пред най-трудните изпитания в своята история", заяви новият главен изпълнителен директор на групата Матиас Мюлер. В понеделник германски прокурори обявиха наказателно производство срещу бившия шеф на „Фолксваген" Мартин Винтеркорн, след като призна, че милиони от превозните средства са оборудвани, така че да показват грешни нива на отделяни вредни емисии.


Скандалът избухна в САЩ по-рано този месец и властите в страната обявиха, че най-големият автомобилен концерн в света е пред угрозата от глоба в размер на 18 млрд. долара.


Изпълнителният директор на компанията Винтеркорн хвърли оставка заради така наречения дизелов скандал, а Берлин призова компанията да взема мерки за възстановяване на доверието. Европейската комисия обяви, че обмисля промени по отношение на тестовете на колите за екопоказателите.


Стана ясно, че компанията Бош е доставила мамещия софтуер на Фолксваген, но е предупредила, че използването му в масовото производство на колите е незаконно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион