Свързани новини

08.06.2021 14:20

Фолкпевицата Нена – шефка на държавна фирма плаща за бетон 4 пъти по-скъпо от нормата, ремонтира колата на майка си за бюджетна сметка, тегли 13 млн.лв. кредит от неликвидната банка на Петя Славова: Агроминистърът

Видян 11552 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато назначат за шеф на стратегическа държавна фирма фолкпевица , резултатите не закъсняват. Куп потенциални нарушения, извършени в Напоителни системи, заради ужасяващото 10-годишно управление на която умря българското зеленчукопроизводство и овощарство, понеже се отрязаха тръбите и бяха върнати на вторични суровини, та няма напояване, и свързани с нейния директор през последния мандат Снежина Динева, извади земеделският министър Христо Бозуков.
Шефката на Напоителни системи е ремонтирала колата на майка си срещу 2800 лева от касата на фирмата и в същото време не полагала грижа същата тази фирма да си прибере вземания за 4 млн. лв., доказа с документи той.
 Бозуков посочи, че срещу Динева се води разследване от прокуратурата, което може да стигне и до обвинителен акт. Пред Mediapool Снежина Динева потвърди за ремонта на колата на майка си с държавни пари, но оправда това с факта, че 2017 г. насам ползвала служебно този автомобил за командировки. Което, естествено е неправомерно. Пък и, както каза министърът, предприятието си има служебни коли. "Колите са 60-годишни и възложени въз основа на договора за управление и контрол, който аз имам, членовете на Съвета на директорите имат, управителите на клонове имат”.
Тя добави, че използваният бензин се изплащал от фирмата на база проведените командировъчни за оглед на съоръжения. Фолкпевицата твърди, че няма информация срещу нея да има дела или разследване и отрече Напоителни системи да има несъбрани вземания от 4 млн. лв.
Странен отговор, след като има налични съдебни решения по този повод. "И учудващо е защо не са направени никакви постъпки за събиране на тези милиони", попита риторично министърът.
"В момента г-жа Снежина Динева се разследва от Софийската градска прокуратура, има три преписки, две от които може да завършат с обвинителни актове", изненадващо обяви още Христо Бозуков.
Земеделският министър обяви още, че Напоителни системи е с кредит от 13 млн. лв., изтеглен от Инвестбанк на Петя Славова.


"С оглед последния одит от страна на ЕЦБ, където е упоменато, че Инвестбанк и една друга банка не покриват критериите за ликвидност, това поставя под заплаха обезпечението на Напоителни системи. Евентуално при неизплащане на месечните вноски на кредита може да бъдат запорирани активите на държавната фирма", коментира Бозуков.
Динева заяви, че очаква банката да излезе със съобщение, защото Инвестбанк е преминала цялостната оценка и преглед на качеството на активите и стрес теста, който ЕЦБ направи на българските банки. Което е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 09.06.2021 19:44

    да се върне смъртното наказзаниие

  • 003 Anonimen 08.06.2021 13:51

    Еха, на 60 години автопаркът бил ... тази годините ги нЕма за нищо. Така като я гледам, по нейната мярка, трябва да е към 240 годишна. Пачавра!

  • 002 Anonimen 08.06.2021 11:54

    Циганорска нация - не можеш разбереш кой кого краде, кой кого е§е?

  • 001 престъпници облечени във власт 08.06.2021 10:48

    След Жоро Тръбата, който наряза тръбите и открадна 10 милиона, чалгаджийката е решила, че едно ремонтче на частна кола с държавни пари няма да направи впечатление

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се