Свързани новини

18.02.2013 13:59

Философ за финансов министър

Видян 1822 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 5 февруари 19’ алармира, че резервът на България е под законовия и критичен санитарен минимум от 4,5 милиарда лева. Тогава беше 4,378 млрд. На 15 февруари, въпреки събирането на ДДС, резервът се срина до 4,052 млрд. лв. За да няма протести и на зърнопроизводители, кабинетът реши да доизгребе резерва с нови 850 млн. лева, които ще компенсира с емисия на нов дълг. Срокът по облигациите ще изтече през август, след падането на тази власт.


Явно всичко това не се е сторило ОК на вицепремиера и финансов министър Дянков. Той хвърли оставка, защото не е нормално 150 олигарси, които и тази година искат да си купуват нови мерцедеси – а именно това са зърнарите, да изгризат паричките на 7 милиона българи, сякаш не могат да изчакат още месец с общата си печалба от 3 милиарда лева от миналата година.


Очаква се в Дянковото кресло да седне Томислав Дончев, до момента министър по еврофондовете. Звучи добре, само не и когато напомним, че бившият габровски кмет е философ. Сиреч, хал хабер си няма от финанси. По професия пък е учител – също не е много близо до ресора, който ще му се възложи.


Вицепремиер пък ще става Лиляна Павлова. Интересна ще бъде реакцията на колегите на ГЕРБ в Европейската народна партия. Все пак е внучка на Живков министър. А сестринските партии на управляващите като ДСБ ги скъсаха от критики в Европа за рекомунизацията и възраждането на култа към Бай Тошо. Стига да се прочете изказването в Европарламента от миналата седмица на Надежда Михайлова.


В Брюксел още не могат да преглътнат назначаването на академик Воденичаров. През есента той беше намесен в мощен скандал от Белгийската национална телевизия за конфликт на интереси около тамошна АЕЦ, развъртян и от другите медии в кралството. Изобщо не говорим, че най-близкият му другар и съдружник в оръжейната асоциация се слави като личен съветник на сирийски министър.


На този фон оставки трябва да бъдат поискани от външния министър Младенов, който последно не обвинява за нищо Хизбула, която така и не беше вкарана зорлем в списъка на терористите според ЕС. България беше направена на бъз и коприва заради този, хм, „дипломат” и неговите авантюрки. Оставка трябва да даде и Нона Караджова, която след Сметната палата, беше емната и от органите на реда заради обществени поръчки за милиони в екологичното министерство. Е, ако времето не стигне до изборите, след тях като нищо сме я видели клиент на прокуратурата. Европейската комисия вече разследва екоминистъра на България.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей