Свързани новини

18.05.2012 16:45

Фандъкова се срещна с Мадалин Думитру, директор по инфраструктурата на Букурещ

Видян 1137 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се запозна с проекти на община Букурещ в областта на транспорта, инженерната инфраструктура и уличното осветление. Това стана на среща с генералния директор на "Инфраструктура и обществени услуги" на община Букурещ Мадалин Думитру, съобщиха от пресцентъра на Столична община. На срещата присъстваха заместник-кметовете Любомир Христов и Мария Бояджийска.
Един от значимите проекти на Букурещ, които София може да ползва като добра практика, е възстановяването на централната градска част на румънската столица. Фандъкова запозна румънските си колеги с интегрирания план за градско развитие на София, който предвижда комплексно обновяване на централната градска част.
Столичният кмет ще предложи нормативни промени, които да позволят фасадите на старите софийски сгради да станат публична собственост. По този начин общината би могла да потърси и привлече европейски средства и да инвестира за подобряване на облика им.
Кметът Фандъкова посети и Центъра за управление на трафика на Букурещ. След въвеждането на система за интелигентно управление на 140 кръстовища в румънската столица трафикът е намалял с 15 процента. Предстои София да изгради подобна система за столичните кръстовища със средства по ОП „Регионално развитие”, като ще обслужва 80 процента от превозните средства на обществения транспорт. Букурещ ще ползва опита на софийските експерти, за да развие системата си за управление на градския транспорт, каквато система функционира успешно в Центъра за градска мобилност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева