Свързани новини

27.07.2009 14:23

Фандъкова получи бележник за "добре дошла"

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият министър на образованието, младежта и науката Йорданска Фандъкова получи ученически бележник като подарък за встъпването й в длъжност от бившия си колега Даниел Вълчев, предаде БГНЕС.


"Нашето разбиране е, че след четири години и дай боже втори мандат тук ще има само шестици. Аз лично нямам никакво съмнение и го желая от сърце", каза Вълчев при връчването на подаръка. От своя страна Фандъкова подари на предшественика си икона с лика на Св. Седмочисленици и си пожела да има устойчивост на системата. Тя поздрави Даниел Вълчев за реформите, започнати в образованието, но подчерта, че има нужда от нова промяна. "Най-много ме е яд за стратегията за научните изследвания, донякъде това е и наша вина, късно започнахме и с професионалното образование", призна Вълчев за своите недовършени дела като министър.
"Завиждам на Фандъкова, че зад гърба си ще има едно силно реформаторско мнозинство" посочи той. Приоритет на новото ръководство на МОН ще бъде издигането на престижа на учителите и преподавателите. Предизвикателство за Фандъкова ще бъдат реформите във висшето образование, които трябва да се направят бързо, за да се спести ресурс.
Тя коментира скандала с корумпирания преподавател от УНСС с думите, че той е нещо много трудно доказуемо в образователните и научните среди. "При всички случаи това е нещо, което трябва да бъде обект на други органи и при доказване да се вземат веднага адекватни мерки", смята Фандъкова. Нелегитимните дипломи, по думите й, трябва да бъдат обявени за нищожни. Политиката за младежта, според Фандъкова, в основата си съдържа образованието и затова е естествено и тя да се прибави към наименованието на министерството. В близките няколко дни ще стане ясно кои ще бъдат заместник-министри на образованието, младежта и науката. В момента най-важно е да се гарантира необходимият размер на финансиране, за да могат директорите на училища, ректорите на университети да планират спокойно началото на учебната година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак