Свързани новини

10.10.2016 16:27

Фандъкова откри нова ясла в Люлин

Видян 1911 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 10 млн. лв. инвестирахме тази година в ново строителство на девет сгради на детски градини, една от тях е самостоятелната ясла в район Люлин за 8 групи, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на ремонта й.


Тя обясни, че сградата дълги години е била използвана за училище и след цялостна реконструкция е превърната в самостоятелна детска ясла. „До края на 2016 г. ще бъдат въведени в експлоатация още 3 нови детски градини и една самостоятелна детска ясла. Те ще бъдат в районите Люлин, Средец, Илинден и Връбница”, каза още тя.


„Това е втората самостоятелна детска ясла в Люлин. В момента се назначава персонал и предстои до няколко седмици да се обявят местата в информационната системата на детските градини. В квартала проблемът с места в детските градини е преодолян и инвестициите се насочват към разкриването на яслени групи”, допълни кметът.


Фандъкова припомни, че в Люлин през последните години са извършени ремонти на много общински сгради от образователната инфраструктура. За пример тя посочи преустройството на сградата на бивша зъботехническа лаборатория в двора на 101 Детска градина,  преустройството на част от помещения в 55 детска градина за една яслена група, която функционира от 2014 г. и реконструкцията на сградата на 32 детска градина, където вече има 8 нови детски площадки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион