Свързани новини

26.09.2019 11:21

Фандъкова: Опонентите ми обещават неща на стойност 10-20 пъти повече от бюджета на София

Видян 1126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна




"Очаквах, че кампанията на моите опоненти ще бъде насочена към отричане на направеното, към подценяване и омаловажаване, но това, което е важно е това, което можем да предложим на нашите съграждани. Предлагам програма, която е много реалистична, много конкретна", каза в Сутрешния блок на БНТ Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София. "Много от моите опоненти предлагат изключително много неща, обещават всичко, но трябва да си даваме сметка, че това са проекти на стойност 10-20 пъти повече от бюджета на София", подчерта Фандъкова.

Тя подчерта, че тази програма "почива на подготвени проекти, на реализъм, на работещи решения", защото това, което са направили през последните години позволява да предложат и промяна в приоритетите.

"Много важно е, че вече имаме възможност да влезем по-активно, по-целенасочено в кварталите. Защо сега? Защото през всичките тези години ние насочихме усилие към базовата инфраструктура. Големите улици и булеварди", каза Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че над 100 са големите обекти, които са успели да реновират и изградят, за да могат да обезпечат движението на голямата част от хората в града. "Това ни позволява сега да влезем по-усилено в кварталите. Разбира се, не само кварталните улици, но те са важни", каза кандидатът за кмет на София.

Йорданка Фандъкова отбеляза, че в квартал "Овча купел" освен метрото, което се изгражда, са направени много инвестиции в уличната мрежа. В средата на следващата година ще бъдат отворени четири метростанции в "Овча купел", което ще направят достъпа до центъра и останалите части на града удобен за хората.

"Най-голямото предизвикателство в кварталите в момента е паркирането. Това е важната задача. Общинска програма за изграждане на паркингите плюс програма с публично частно партньорство. Има вече интерес от страна на бизнеса. Много е важно, за да можем да осигурим и финансирането", посочи столичният кмет.


Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец