Свързани новини

12.03.2015 13:38

Фандъкова няма да допусне спекулации с интересите на София

Видян 1329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Няма да допусна да се спекулира с интересите на града", заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след заседанието на Столичния общински съвет, предаде Агенция „Фокус”. „За съжаление в последните дни се извади информация, която е некоректна за два различни проекта на територията на бул. „България”, затова днес подадох тази информация на общинските съветници. Единият проект е финансиран с европейски средства – той се изпълнява наземно, засяга подмяна на трамвайните линии, спирките и подходите към подлезите. Вторият проект, който се изпълнява е с общински средства за 6 подлеза по бул. „България”. 


„Първият проект, който е приключен в първия си етап заради лошо изпълнение и забавяне, фирмата беше санкционирана с глоба от 620 000 лева. Отдавна вече е събрана сумата от санкцията, фирмата е длъжна в срок от 10-годишен период да възстановява за своя сметка ако има нарушения по настилките – в момента имат такава задача и във време, което позволява това. Ако не работят има и 300 000 лева гаранция, която е при нас и от която ние винаги може да удържим, за да се отремонтира тази дейност”, подчерта кметът Фандъкова. 


„Това означава изключително строг контрол от страна на общината, от страна на надзора - ние контролираме и надзора, на който не му е платено все още. Твърдя, че абсолютно всички правила за най-строг контрол са извършени. Никога не съм крила проблеми, които има по изпълнение – напротив. Наложихме най-високата глоба налагана от Столична община”, уточни тя. 


„Вторият проект са подлезите – този проект не е завършен. Знаем за изключително тежкото състояние на подлезите по бул. „България”. При 4 от тях работите са приключени. Но по-тежките като тези на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев” и на бул. „България” и бул. „Тодор Каблешков”, работата не е приключила, защото има проблеми с отводняването. При изпълнението на проекта беше констатирано, че в бурните строителства през последните години канализацията е прекъсната. Затова подлезите се пълнят с вода и при най-малкия дъжд”, коментира Фандъкова. Затова възложихме да се намери инженерно решение за отводняване, след което ще бъде ремонтиран подлезът с настилки, осветление и всичко останало. Този проект не е завършен, там не може да се говори все още за лошо качество, тъй като няма никакво качество – не е осъществена работата. За съжаление тези два проекта се смесиха. Подаде се информация за лошото изпълнение на проекта по бул. „България” със снимки от подлеза, който изобщо не е ремонтиран. Този казус трябва да се разреши веднъж за винаги, защото няма да допусна да се спекулира с интересите на града”, зави още кметицата. 



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Хубав ден да покажете милото си отношение

Хубав ден да покажете милото си отношение към