Свързани новини

23.09.2021 17:02

Фандъкова иска компенсация за 2,4 пъти скочилия ток за метрото при 25% спаднали заради хоумофиса и локдауна пътници

Видян 1065 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Градският транспорт на София трябва да бъде справедливо компенсиран за загубите от пандемията, като се отчете обществената му значимост и големия брой пътници, които обслужва всекидневно. Това беше настояването ми пред министъра на транспорта г-н Христо Алексиев и екипа на министерството, които започнаха разговорите за определяне на механизма за компенсиране на автобусните превозвачи с отпуснатите 40 млн. лв. от държавния бюджет.
 Общинските транспортни дружества за пръв път ще имат възможност да участват в механизма за компенсиране от държавата. Затова съм благодарна министър Алексиев, че включи Националното сдружение на общините в разговорите за определяне на условията и размера на подкрепата.
Спадът на пътниците в градския транспорт на София е над 25% спрямо нивата от 2019 г., което води до огромен спад на приходите. До този момент Столичната община успя със собствени средства да запази транспортното обслужване в обем и качество, които отговарят на противоепидемичните мерки. Средствата, които сме осигурили от общинския бюджет са 150 млн. лв., но на този етап се нуждаем от подкрепата на държавата, за да продължим да изпълняваме транспортната задача, без съществени намаления.
 По време на срещата обърнах внимание на факта, че в актуализацията на държавния бюджет не са предвидени средства за метрото и електротранспорта, чиито загуби се увеличават както заради спада на пътниците, така и заради голямото покачване на цената на електрическата енергия.
 2,4 пъти са увеличени разходите за електроенергия за линиите на метрот
о и затова подготвяме писмо до министър-председателя и министъра на финансите, с което ще настояваме за компенсации за общинските дружества Столичен електротранспорт и Метрополитен“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.
Това е и коментарът на заяжданията от опозиционни съветници защо транспортът 2 седмици по-рано от традицията е минал на зимно разписание.
 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева