Все още няма 100% ясна информация как точно се е стигнало до фалита на SVB, но в общи линии изглежда се е случило следното:

Свързани новини

11.03.2023 08:00

Фалира топ US банка, заговори се за нова финансова криза и рецесия

Видян 2686 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световните борси изгубиха пари, представляващи пъти повече от БВП на България за нощ след обявяването на фалита на водещата за ИТ-компаниите и криптобосовете Sillicon Valley Bank с 209 млрд.дол. активи. Смята се, че именно тегленето на истинските пари на фалиращите в момента като домино криптоимперии в нея е довело до потапянето на банката.


По стойност на активите това е втората най-голяма банка, която е фалирала в историята на САЩ. Междувременно се сринаха и акциите на други, по-малки банки, и на някои от тях дори беше прекратено търгуването на дяловете им с цел да се осуети твърде тежък отлив на инвестиции.


Такива са например Signature Bank ($118 милиарда активи) и First Republic Bank ($181 милиарда активи). Топикономистите очакват възможна нова финансова криза от типа на последната от 2008-2011 г., още повече ФЕД обяви, че вероятно САЩ навлизат и в рецесия – нещо, което централната им банка, каквато представлява резервът, отдавна отказваше да признае.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ТАСС е длъжна да съобщи 11.03.2023 12:14

    Явно затова Император Владимир - Влад Мира не бърза да завърши войната. "Демо/но/кратичният запад сам ще направи това - и с войната, и с Украйна и със себе си !!! Слава Американу, Слава Булгаристану, героям слава и АМИН !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!