Любена Павлова

Свързани новини

31.05.2023 16:27

Еврото писа заплашителното писмо до главния прокурор: Бившата съпруга

Видян 6419 пъти | Коментари 0
Гласували 46 рейтинг: 7.1304
много слаба слаба добра много добра страхотна

Издирваният бивш шеф на столичното следствие Петьо Петров, наричан Еврото, е автор на заплашителното писмо до главния прокурор Иван Гешев, което обвинител №1 публикува преди две седмици с обяснение, че така е бил предупреден, че трябва да си подаде оставката. Това заяви в интервю за Антикорупционен фонд (АКФ) Любена Павлова, която е бивша съпруга на Петров. В него тя заявява, че се е съгласила да говори срещу бившия си съпруг, защото той е отвлякъл общото им дете, което не виждала вече близо две години.


Павлова каза, че била потресена от наглостта, дързостта и безочието на Петров, когато прочела писмото до Гешев, защото веднага разпознала стила на бившия си съпруг в изразите там за Мечо Пух и това, че „всяка приказка си има край“.


„Това са изрази, които Петров употребяваше по 5-6 пъти на ден. И в това писмо съзирам него, това няма вариант да е писано от друг. От осем години живея с него и записвам всичко. Той не може едновременно да го измисли и да го запише, аз съм била стенограф и много добре познавам стила му. И просто по този начин ти да вдигнеш ръка, да налетиш на главен прокурор на държава от ЕС, това говори или за много сериозен ментален срив, или за това, че някой стои зад теб, много сериозен“, казва Павлова.


Тя обвинява Петров, че стои в основата и на измисления според нея случай със заговора срещу главния прокурор и намерения списък за отстраняване на магистрати.


„Страхът идва от тази ескалация в дързостта и наглостта му. След като си способен да пишеш така на главния прокурор, ти си способен на всичко“, добави Павлова. Според нея имало план зам.-главният прокурор Борислав Сарафов да изпълнява функциите на главен прокурор, докато бъде избран наследник на Гешев и ако той бъде изпълнен, предстояли много страшни неща, а Петьо Петров щял да я унищожи, защото е тръгнала против волята му.


Влиянието на бившия следовател в съдебната власт, бившата му жена обяснява с 20-годишния му стаж, както и това, че държи хора с компромати и с пари. По думите ѝ в затворения вече ресторант Осемте джуджета са идвали много хора и много магистрати, които са получавали големи суми.


Междувременно днес екип на ГДБОП арестува Кристиян Христов пред сградата на Българската телеграфна агенция. Формалният собственик на дружествата Изамет Кристиян Христов е замесен в скандала Осемте джуджета, по който преди ареста трябваше да даде пресконференция. Работил е за Любена и Петьо Еврото и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури. В интервю за bird.bg 20 мин. по-рано той разобличи лъжи в интервюто на Любена.


Илиян Костадинов



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв