Свързани новини

16.04.2009 12:15

Евролибералите откриха кампанията за Европейски парламент

Видян 1390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пред 1000 делегати от европейски либерални партии вчера в белгийската столица Брюксел председателят на Европейската либерално-демократична и реформистка партия (ЕЛДР) Анеми Нейтс се обърна първо към лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски, а след това и към другите водачи на делегации и определи предстоящата кампания като съдбовна за либерализма, съобщиха от пресцентъра на НДСВ.


България е представена с делегация, водена от лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски и включваща още зам.-председателя на НДСВ Илия Лингорски, евродепутата Биляна Раева, народния представител Антония Първанова, началника на международния отдел на НДСВ Алида Ризова, Борислав Цеков, член на ЦПЩ на НДСВ, шефа на пресцентъра Людмила Виденова, областни координатори и регионални журналисти, предаде БГНЕС.


Анеми Нейтс анализира ситуацията в света и Европа и подчерта, че точно във времето на икономическа криза Европейският съюз показа на хората, че заедно по-лесно могат да се справят с последиците, отколкото всяка страна поотделно. „Социалистите сега искат да се върнат към времето, когато публичните услуги предлагаха не услуги за хората, а заетост за хората. Тяхната политика беше неефективна и пропадна. Ролята на либералите в момента се изразява в това да предложат формулата на свобода, но и на баланс в съчетаването на устойчива икономика и благоденствие на хората. Според белгийския вицепремиер Дидие Рейндерс и бившия президент на Европарламента Пат Кокс изборът за нов парламент и нова комисия поставят на първо място необходимостта от лидери с визия, идеи и професионализъм. „Такива хора са либералите. Победата на либералите ще е победа на Европа”, заключи Рейндерс.


Кампанията на либералите ще бъде композирана върху няколко основни теми – гражданските права и свободи, устойчива икономика, здрави финанси без национален протекционизъм и за първи път чуваме новата идея за „петата свобода”. Това е свободата на движение на знания, както и новата идея за договор за зелена икономика в Европа.Меглена Кунева включи в предизборната кампания на либералите новото отношение между потребители и производители. Тема, която европейците чуха за първи път от българския либерален комисар. Социалистите и християндемократите разчитат на сила, а тя все някога свършва. Либералите разчитаме на свобода, а тя е вечен двигател. Това беше и част от девиза на „предизборното рали” на европейските либерали снощи в Брюксел.„Ралито” представлява публичен дебат по споменатите основни теми за евролибералите за предстоящите евроизбори. На форума участват действащи премиери, министри, евродепутати, лидерът на либералната група в Европарламента Греъм Уотсън, както й избраният за Генерален секретар на НАТО датски министър-председател Андерс Фог Расмусен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог