Това е снимка на кортежа на президента, който влиза в пожарната. Джипът с президента влезе в сградата, след което Сикрет сървис започна да разчиства района.

Свързани новини

05.06.2022 09:23

Евакуираха Байдън на сигурно място, след като самолет навлиза в небето над къщата му на плажа в Делауеър

Видян 6955 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън е бил евакуиран от къщата си на плажа в Делауеър, след като неразрешен самолет е навлязъл в ограниченото въздушно пространство над имота и е задействал протоколите за сигурност.




Президентът е бил откаран на сигурно място около 13:00 ч. в събота, след като частен самолет "погрешка" е навлязъл в охраняема зона близо до ваканционния дом на Байдън в Рехобот Бийч, Делауеър, се казва в изявление на Сикрет сървис на САЩ. "Самолетът беше незабавно ескортиран от ограниченото въздушно пространство", добавиха от агенцията.




Съобщава се, че сигурното място е била близката пожарна. Вижда се, че кортежът на Байдън пътува към пожарната, където джипът, в който се вози президентът, влиза вътре. Движението беше спряно за повече от 20 минути, докато агентите на Сикрет сървис разчистваха района и разследваха евентуалната заплаха.


 


Репортерът на CBS News Бо Ериксон казва, че е видял два военни самолета да летят ниско над крайбрежния град, след като е бил забелязан неразрешеният самолет. Местна жителка разказва на Ериксон, че около 12:45 ч. е видяла малък бял самолет да лети близо до къщата на Байдън на плажа. Няколко минути по-късно двата военни самолета се издигат над Рехобот Бийч.


 


 


"Предварителното разследване показва, че пилотът не е бил на правилния радиоканал, не е следвал подадените NOTAMS (Notice to Airmen) и не е следвал публикуваните указания за полети", заявиха от Сикрет сървис. "Тайните служби на САЩ ще разпитат пилота. "


 


 


Кортежът на Байдън се върна в дома му на плажа, след като разследващите заключиха, че няма постоянна заплаха за сигурността. Според съобщенията президентът и първата дама Джил Байдън за втора поредна година празнуват рождения ѝ ден в къщата си на плажа в Делауеър. Федералната авиационна администрация издаде временни ограничения на полетите в района от четвъртък вечерта до неделя сутринта, очевидно във връзка с посещението на Байдън.


 


 


Семейство Байден често пътува до дома си в Уилмингтън, Делауеър, и до имота си в Рехобот Бийч, за да се откъсне бързо от Вашингтон. Съобщава се, че са прекарали 16 дни в къщата на плажа по време на пет пътувания през първата година от мандата му.


 


 


Миналата есен правителството възложи договор за строителство на стойност близо 500 000 долара за изграждане на ограда за сигурност около къщата на президента в Рехобот Бийч.


 


През март проектът е спрян в очакване на местните регулаторни одобрения, необходими за изграждането на бариерата на по-високо ниво, отколкото обикновено е разрешено в града. Семейство Байден иска разрешение за изграждане на четириметрова каменна стена отпред на къщата и 10-метрова ограда с каменни колони отстрани и отзад на имота.




Критиците изтъкват иронията на това, че след като президентът отмени изграждането на стена по южната граница на САЩ, се изгражда стена, финансирана от данъкоплатците, за да се защити домът на Байдън. Той нарече граничната стена "загуба на пари" и заяви, че тя не е "сериозно политическо решение" .


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.