Свързани новини

03.01.2018 13:05

Ето кои министри гласуваха против Истанбулската конвенция

Видян 2590 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     8 от министрите гласуваха против Истанбулската конвенция. Това каза пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът Валери Симеонов, след като стана ясно, че правителството ще предложи на Народното събрание да ратифицира Истанбулската конвенция, предаде Фокус. „Не става въпрос за някакво политическо противопоставяне. Става въпрос за позиция, която са взели. Всеки взима позиция с оглед на своята компетентност и своето убеждение. Не само Обединени патриоти, 8 човека от министрите гласуваха против. Мисля, че това е нормален начин за взимане на решение. Мнозинството взема решение, така е и в Народното събрание. Дали ни харесва или не ни харесва – това е“, коментира Симеонов. На въпрос дали има опасност у нас да бъде признат третия пол Симеонов отговори: „Мисля, че не трябва да се влиза в детайли, след като сме изразили една позиция, значи имаме основания и притеснения. След обсъждането не би трябвало да има такава опасност“.

 „Обединени патриоти се състои от три партии и недейте очаква по всички въпроси да бъдем на едно мнение“, допълни вицепремиерът Симеонов.


 


   Гласували срещу спорния документ са четиримата от квотата на Обединените патриоти – вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, Нено Димов (екология) и Емил Караниколов (икономика). От ГЕРБ „против“ са били Владислав Горанов (финанси), Ивайло Московски (транспорт) и Кирил Ананиев (здравеопазване) и  Красимир Вълчев.


Правителството прие на заседание на Министерския съвет днес проект на Закон за ратификация на истанбулската конвенция. Конвенцията признава третия пол и налага още от детската градина децата да се съобразяват с това, пише Епицентър. Преди дни от ВМРО излязоха с позиция, в която категорично се обявиха срещу ратифицирането на документа. Според партията на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов тя "налага учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм и създава възможност за налагане на еднополови „бракове“.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със