Лавров говори в Таджикистан след среща на външните министри на няколко бивши съветски републики. Домакин на срещата на върха беше Общността на независимите държави - постсъветска организация за регионална интеграция

Свързани новини

13.05.2022 17:38

ЕС върви по стъпките на НАТО, ще се слеят: Лавров

Видян 4025 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Москва промени позицията си относно кандидатурата на Украйна за членство в Европейския съюз, тъй като някогашната чисто икономическа организация се е превърнала в проводник на враждебни политики с глобален обхват, заяви в петък руският външен министър Сергей Лавров.




Той обяснява защо Русия, която преди беше склонна да приеме перспективата Украйна да стане член на блока, сега направи обратен завой по въпроса. Лавров заяви, че членството на Киев може да представлява по-голям риск за Москва, отколкото се смяташе досега.




"ЕС се превръща от конструктивна икономическа платформа, каквато първоначално трябваше да бъде, в агресивен военен играч, чиито амбиции се простират далеч отвъд европейския континент", заяви външният министър.


 


Лавров цитира реторика, използвана от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на посещението й в Япония по-рано тази седмица. Тя похвали Токио, че е застанал на страната на западните държави, които наложиха икономически санкции на Русия заради военната ѝ операция в Украйна, и изрази желание ЕС да играе по-активна роля в Индо-тихоокеанския регион.


 


Фон дер Лайен определи Русия като "най-пряката заплаха за световния ред", като заяви, че близките ѝ отношения с Китай и противопоставянето на двете страни на САЩ и техните съюзници са "обезпокоителни".




"Подобно на Европейския съюз, Япония разбира какъв е залогът тук. Не само за бъдещето на Украйна. Не само бъдещето на Европа. Но това е бъдещето на световния ред, основан на правила", каза тя.


 


 


Москва и Пекин твърдят, че тази фраза, популяризирана от САЩ, описва западното господство в международните отношения, което според тях се налага чрез принуда за сметка на всички. Вместо това двете страни се застъпват за многостранна глобална общност на равни.


 


ЕС "върви по стъпките на НАТО", заяви Лавров по време на пресконференцията. Той твърди, че двете структури са в процес на сливане и в бъдеще ЕС ще функционира само като продължение на военния блок, ръководен от САЩ.


 


 


Лавров говори в Таджикистан след среща на външните министри на няколко бивши съветски републики. Домакин на срещата на върха беше Общността на независимите държави - постсъветска организация за регионална интеграция.


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 14.05.2022 14:34

    thegoodlylawfulsociety.org › analysis-100-ofAnalysis: 100% of Deaths Following COVID-19 Shots are From ... Nov 03, 2021 · The EXPOSÉ out of the UK published an analysis yesterday that they conducted in VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) looking at batch numbers of COVID-19 FDA authorized vaccines, which discovered the shocking result that 100% of the deaths reported following these shots came from only 5% of the batches, and we are talking about several thousand batches.

  • 001 Anonimen 14.05.2022 14:20

    лайнянката и хайко съпруг са най.жестоките убийци на европейците в този век, есента отново искат да надупчат с отровите хората, досега 5% от партидите убиваха хората до 14 ден, други 30% до 1 година, защото съдържанието на отрови в различните партиди е различно

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион