Свързани новини

15.11.2021 18:11

ЕС с нови санкции срещу Минск заради „хибридната атака” с бежанците

Видян 1710 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На специална сбирка на своите външни министри ЕС реши да наложи нови санкции срещу Беларус и „всички замесени”, без да става ясно кои са те, докато хиляди бежанци стоят на границата на Съюза с Полша на бившата съветска република. За разлика от Турция, на която отпусна над 6 млрд. евро по същия въпрос и която пренасочва „своите” бежанци от нашата и гръцката си граница със самолети към Минск и полската бразда.
ЕС обвини „режима на Лукашенко” за „хибридна атака”, както в кавички цитира Гардиън, срещу Съюза. Така е определено разрешението хората да стигнат до полската граница.
Върховният комисар по външните работи Жозеп Борел нарече решението на 27-те под неговото диригентство „определение на ЕС да стои против инструментализацията на мигрантите за политически цели”.
Санкциите, които „ ще бъдат финализирани през следващите седмици”, ще обхващат „хора и организации, травел агенции и всички заподозрени в нелегалния натиск”. Напомняме, че и досега Лукашенко и главните лица на режима му, както и фирмите и НПО-тата на Беларус, са в санкционен режим, преминал през 4 етапа. А резултатът е 0. Последно ЕС налагаше наказания от този тип заради протестите през лятото на 2020 г. в Минск.
Наовият списък се прецизира така, че да не може да бъде отхвърлен с насрещен иск в Европейския съд, от който ЕС се опасява.
Външният министър на Германия Маас назова националната авиокомпания Белавиа и Турските авиолинии като възможни цели на санкциите, защото те превозват от комшиите до екссъветската република хилядите бежанци. Гардиън не го цитира да споменава Аерофлот – руските авиолинии, които медиите в чужбина редовно цитираха в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.