Вчера президентът на Република Сръбска в Босна и Херцеговина Милорад Додик награди Путин с ордена "за особена патриотична загриженост и любов към Република Сръбска и принос за укрепването на руско-сръбското сътрудничество".

Свързани новини

09.01.2023 16:09

ЕС: Решението на Република Сръбска да награди Путин с орден е лош сигнал

Видян 3859 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕС осъжда решението на Република Сръбска в Босна и Херцеговина да награди руския президент Владимир Путин с орден на Републиката, заяви говорителят на Европейската служба за външна дейност Петер Стано:

"Путин е този, който е пряко отговорен за незаконната агресия в Украйна. Той дава заповеди, в резултат на които се убиват украински цивилни и се унищожава цивилната инфраструктура. Заставането до Путин при такива обстоятелства изолира Република Сръбска и нейното ръководство в международен план. В ЕС няма място за награждаване на политици, които нареждат унищожаването на съседна страна и избиването на народа ѝ. Това решение на република Сръбска е достойно за съжаление и дава погрешен сигнал".

Вчера президентът на Република Сръбска в Босна и Херцеговина Милорад Додик награди Путин с ордена "за особена патриотична загриженост и любов към Република Сръбска и принос за укрепването на руско-сръбското сътрудничество".

Запитан за изявленията на Додик, че е време всички сърби да заживеят в една държава, Стано отговори, че той много добре знае какво се очаква от него, за да може Босна и Херцеговина да постигне напредък по пътя си към Европа, в т.ч. и че страните членки отхвърлят всякаква разделяща реторика и действия, подкопаващи интегритета на Босна и Херцеговина.
"Ако г-н Додик продължи в този дух, страните членки също ще вземат решение за своите следващи действия", подчерта Стано.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.01.2023 18:10

    Чакам коментар на официална България по въпроса ??? Ние къде сме ? Със Сърбия ли сме ? Или напротив?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но