Свързани новини

24.09.2020 17:12

ЕС: По €10 000 на пробутан мигрант

Видян 3845 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия (ЕК) се отказва от задължителните квоти за бежанци. Но "ще опита да стимулира финансово интереса на страните - членки, които са готови да да ги приемат", съобщи Ройтерс. Брюксел ще изисква всички държави от ЕС да дадат своя принос за общата миграционна политика по време на криза. Това означава пренос от претоварените като Германия, Италия, Франция към бедните като нас!
Предложенията, които бяха забавени от пандемията, ще позволят на държавите в ЕС да изберат дали да приемат мигранти или да поемат отговорността за връщането на отказаните убежища в родните им страни. Италия показа актуална статистика: 80%  от мигрантите НЕ са бежанци. Около 20% носят Covid 19.
Като стимул за приемане на страните ще бъдат предложени по 10 000 евро за всеки възрастен, финансирани от бюджета на ЕС, както и за всеки член на семейството, ако трябва да се събере заедно.
Припомняме, че страната ни вече е похарчила 10 млн. лв. с обществена поръчка на МВР за стоежа на бежански лагери в Елхово и Любимец. Капацитетът им е за около 3 хил. души. Отделно от това обаче Агенцията за бежанците (ДАБ) разполага с още над 5000 места. В момента лагерите и на двете институции са все така почти празни. Засега не е ясно дали няма да има желание от страна на българските власти за „избиване” на инвестицията чрез приеменето на мигранти с въпросните 10 хил. евро на глава.

При ограда за 1/4 млрд. лв., която бившият главен  прокурор Сотир Цацаров обяви за "престъпно завишена по цена”, може да се окаже, че приемаме мигранти съвсем доброволно срещу заплащане.
Според новата концепция на ЕК, в нормални времена държавите от ЕС могат да си помагат по свое желание. Но, ако една страна, например крайната за Съюза и съседна нам Гърция, е подложена на натиск, тя може да задейства така наречения механизъм за задължителна солидарност. Тогава другите държави от ЕС или ще трябва да приемат мигранти, или да помагат по някакъв друг начин, например чрез депортиране. Ако настъпи криза като през 2015 г., то механизмът влиза в пълна сила. Тогава изборът на възможности за помощ се намалява. Или се приемат мигранти, или се депортира определен брой


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв