Activision

Свързани новини

16.05.2023 18:08

ЕС одобри преработената оферта за поглъщане на Activision от страна на Microsoft

Видян 2293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия обяви, че ЕС е дал зелена светлина на Microsoft да придобие Activision Blizzard за 69 млрд. долара, противопоставяйки се на сделката от страна на регулаторните органи на Обединеното кралство и САЩ. Придобиването ще даде на Microsoft контрола върху най-печелившите франчайзи като Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Hearthstone и Candy Crush Saga.

В решението на ЕК се обяснява, че Microsoft е отговорила напълно на опасенията на регулатора за антиконкурентоспособност, установени по време на разследването на предложената сделка, като е предложила да предостави безплатни десетгодишни лицензи на европейските геймъри, които искат да стриймват игри на Activision в услуги за игри в облак, които не са на Microsoft.

Първоначално разследването установи, че сделката би навредила на конкуренцията както при разпространението на видеоигри за конзоли и персонални компютри, така и при доставката на операционни системи за персонални компютри. По-конкретно, ако Microsoft направи игрите на Activision ексклузивни за своята услуга за стрийминг в облака "Game Pass Ultimate", геймърите ще имат по-малко причини да използват други услуги; ако Microsoft ограничи стрийминга на игри на Activision за операционни системи, различни от Windows, геймърите ще се откажат от тях.


Предложеното от ЕК средство за правна защита изискваше компанията да гарантира правото на геймърите да предават всички игри на Activision с помощта на всяка платформа за предаване на игри в облак, на всяко устройство и с всяка операционна система. Комисарят по конкуренцията на ЕС Маргрете Вестагер аргументира предложението на Microsoft като достатъчно близко, твърдейки, че този ход ще предостави игрите на Activision на "много повече устройства и потребители, отколкото преди, благодарение на стрийминга на игри в облака".

Макар че европейските и британските регулатори се съгласиха, че първоначалната сделка е малко вероятно да изкриви по-широкия пазар на конзолни игри и представлява значителна опасност за конкуренцията в пазарната ниша на игрите в облака, двамата не постигнаха съгласие по въпроса дали преработките на Microsoft достатъчно добре адресират тази заплаха.

Органът за защита на конкуренцията и пазарите на Обединеното кралство, който блокира сделката миналия месец, обяви отстъпките на Microsoft за още една форма на антиконкурентна манипулация, като предположи, че те "ще позволят на Microsoft да определя условията на този пазар през следващите десет години". Самият акт на даване на такива обещания ще даде пример, който бъдещите конкуренти ще трябва да следват, аргументира се CMA, особено поради факта, че пазарът на игри в облак е нов и се променя бързо.

Microsoft обжалва решението на CMA. Междувременно в САЩ Федералната търговска комисия също подаде иск за блокиране на сделката и ако Microsoft не успее да спечели една от двете, тя едва ли ще продължи напред, въпреки че спечели доверието на по-малките регулаторни органи в Бразилия, Япония, Чили, Саудитска Арабия и Южна Африка.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Виктория

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са