Европа също така налага контрол и ограничения върху износа на стоки и технологии с двойно предназначение, както и такива, които биха могли да подпомогнат технологичното подобрение на военния и отбранителния сектор на Русия.

Свързани новини

16.12.2022 15:51

ЕС одобри деветия санкционен пакет срещу Русия, спира 4 руски тв канала

Видян 1006 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕС ще спре излъчването на 4 руски телевизионни канала. Това предвижда одобреният днес от страните членки девети санкционен пакет заради агресията срещу Украйна, който трябва да бъде публикуван по-късно в Официалния вестник на ЕС, предаде БНР.

Съветът започна процес за отнемането на лиценза на програмите "НТВ/НТВ Мир", "Россия-1", РЕН ТВ и "Первый канал". Причина са водените от тях постоянни кампании за дезинформация и манипулиране на информацията за дестабилизиране на съседните страни.

Приет е санкционен списък със значителен брой лица и образувания в него, без да се уточняват подробности. Когато пакетът бе предложен от Европейската комисия, се разбра, че става дума за близо 200 души.

Европа също така налага контрол и ограничения върху износа на стоки и технологии с двойно предназначение, както и такива, които биха могли да подпомогнат технологичното подобрение на военния и отбранителния сектор на Русия.

ЕС ще разшири забраната за износ на стоки, свързани с авиационната и космическата индустрия, като в т.ч. влизат и двигатели за самолети и дронове. Забраната ще важи за износ както за Русия, така и за трети страни, които биха могли след това да й ги предадат.

Замразяват се активите на още две руски банки. Налага се пълна забрана за трансакции на Общоруската банка за развитие на регионите.

От днес на гражданите на страните членки на ЕС се забранява да заемат каквито и да било постове в управителните органи на руски държавни или контролирани от юридически лица образувания или органи, базирани в Русия. Забраната би могла да важи за Ирина Бокова – бивш генерален директор на ЮНЕСКО. Тя бе член на Управителния съвет на компанията за торове 'Фосагро". Проверка в сайта на компанията обаче установи, че Бокова го е напуснала на 15 март.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.