Свързани новини

26.01.2022 13:12

ЕС не ще война с Русия: Шолц и Макрон

Видян 1925 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Европейският съюз е за мирно и дипломатическо решаване на всички въпроси, свързани с противоречията между Русия и Украйна стана ясно от обща пресконференция на двамата лидери на Съюза, към който принадлежи и България – канцлера на Германия Шолц и френския президент Макрон.


 


Позицията е доста различна от изказаната от българския премиер Кирил Петков, който явно няма или поне няма адекватни външнополитически съветници и личи, че е далеч от европейската политика и нейните флагмани.


 


Франция и публично изказва своето негодувание относно монополизирането на позицията на колективния Запад от САЩ, което за намиращия се в предизборна кампания президент Макрон е поредна демонстрация на пренебрежение към водещата роля на страната му и на него лично в Европа.


 


Напомняме, че Шолц направи четири ясни знака на САЩ за няколко дни: отказа сега да посещава Вашингтон по покана на Байдън, блокира гласуването Русия да бъде извадена от банковата система СУИФТ, отказа да приеме щатския държавен секретар Блинкен, не допусна през небето си британски самолети, пренасящи оръжие за Украйна.


 


Пламен Валентинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.01.2022 07:51

    защо ни лъжете,че в Б-я няма чужди войски...?НЕ ЩЕМ ВОЙНА-който иска да си я води на своя територия-да се махат и не разпалват страсти за войни и оръжия у нас.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей