Миналия месец производителят на самолети публично призова ЕС да се въздържа от налагане на санкции върху руския внос на метала. Според консултантската фирма AlixPartners около 65% от титана на Airbus идва от Русия.

Свързани новини

23.07.2022 07:00

ЕС избягва санкции срещу руския титан: WSJ

Видян 2336 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕС е блокирал предложение за налагане на санкции на руския производител на титан VSMPO-AVISMA, съобщи Wall Street Journal (WSJ).

Според доклада решението е било взето, след като Франция и други членове на ЕС са изразили загриженост относно потенциална руска ответна забрана за износ на титан.

VSMPO-AVISMA е най-големият в света производител на продукти от титан и титанови сплави, които се използват широко в производството на самолети - от частите на планера и двигателя до шасито. Руската металургична компания е основен доставчик на титан за базирания в ЕС Airbus, най-големия производител на търговски самолети в света, и загубата на доставки от Русия би била сериозен удар.

Миналия месец производителят на самолети публично призова ЕС да се въздържа от налагане на санкции върху руския внос на метала. Според консултантската фирма AlixPartners около 65% от титана на Airbus идва от Русия.


ВСМПО-АВИСМА е частично собственост на руската космическа и авиационна корпорация Ростех (25% плюс 1 акция) и доставя продукти на повече от 450 компании в 50 държави, включително Boeing, Airbus, Embraer и Rolls-Royce.

По-рано тази година Rolls-Royce обяви, че временно ще спре да купува руски титан във връзка с конфликта в Украйна и западните санкции срещу Москва. По-късно обаче медиите съобщиха, че Rolls-Royce не е прекратил настоящия договор и доставките могат да бъдат възобновени по всяко време, позовавайки се на източници в компанията. По-късно американският производител на самолети Boeing също обяви, че ще преустанови покупките на титан от VSMPO-AVISMA, като заяви, че възнамерява да се преориентира "към други пазари и направления"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог