Свързани новини

01.11.2021 09:26

EС и САЩ: край на въглищните мини и ТЕЦ, Г-20 излива $100 млрд. за чистота и ваксини в бедните страни

Видян 2856 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

100 млрд. долара обещаха да инвестират 20-те най-развити държави в света за чистота и ваксинация в бедните страни, стана ясно на финала на срещата на Г-20 в Рим, пише Република от мястото на събитието. Целта е глобалното затопляне да се ограничи до 1,5, вместо очакваните 2 градуса средно за планетата, а огромното население на изостаналите да получи равностойна имунизация срещу К19 с ЕС, САЩ и БРИКС, които формират повече от половината от 20-те.
На среща на президентите на ЕК У.фон дер Лайен и на САЩ Джо Байдън беше поставена Цел 0 за въглеродните емисии до 2050 г., не се прие предложението на Китай за 2060 г., като страните подчертават, че ЕС например произвежда едва 7-8% от емисиите, несравнимо по-малко от КНР, Индия и Русия, която пък обявява, че има по-висок процент намаление от Германия на своите. Разбирателството между ЕС и САЩ е за скоростно преустановяване на въглищните мини и ТЕЦ, също и на стоманената индустрия.
Големите отсъстващи от срещата на Г-20 бяха президентите на Русия Владимир Путин и на Китай – Си Дзинпин. Руската страна не приема разширяване или намаляване на групата, която преговаря по иранската ядрена програма, като представляващия Кремъл външен министър Сергей Лавров базира мнението си на резолюция на Съвета за сигурност на ООН от 2015 г: „Всяко разширяване или изключване е неприемливо за Иран и ние го подкрепяме по това”.
Външният министър Ван И представяше Китай, вместо президента Си, и се срещна с колегата си от САЩ – държавния секретар Антъни Блинкен. Американецът е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 01.11.2021 21:55

    СНимката на деменцията и нейния ибрик говори сама и казва всичко...

  • 001 Anonimen 01.11.2021 21:51

    Печатат доларови хартийки и ги наливат в бедните страни като ги заробват срещу огромен дълг и пренапомпана инфлация. Така хем се правят на спасители, хем ни заробват необратимо,

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей