Свързани новини

12.02.2021 17:02

ЕС да ваксинира 70% от населението до 21 септември: Урсула фон дер Лайен

Видян 1769 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия изясни целта на стратегията на страните от Общността за ваксиниране - 70% от възрастното население на ЕС трябва да се ваксинира не „до лятото", а до края на астрономическото лято, т.е. до 21 септември. Това съобщи в петък председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, предава TACC.

„Поставихме си за цел да ваксинираме 70% от населението на ЕС до края на лятото, а лятото, както знаете, приключва на 21 септември“, цитира агенцията думите й.

Така стратегията на ЕС за ваксинация, формулирана през декември 2020 г., плавно измества предписаните в нея срокове, без да коригира самия документ. Първоначално ръководителят на ЕК обяви необходимостта да се ваксинират 70% от възрастното население „до лятото", след това в изявленията започна да звучи фразата „лято", след това – „до края на лятото ", и, накрая, сега имаше ново уточнение, че се има предвид не календарното лято, а астрономическото. Есенното равноденствие е на 21 септември, припомня ТАСС.

През първото тримесечие на 2021 г. ЕС се сблъсква с проблеми с доставките на ваксините. В момента ЕК очаква да получи 106 милиона дози през първото тримесечие, докато през второто тримесечие ситуацията трябва да се нормализира и доставките да достигнат приблизително 300 милиона дози.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион