Свързани новини

20.03.2013 10:16

ЕРП-тата с 300 млн. лв. дълг към държавата

Видян 1450 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електроразпределителните дружества дължат на държавата 300 млн. лв. Това написа на стената си във Facebook изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" и Председател на борда на директорите в Българския енергиен холдинг (БЕХ) Валентин Николов. Според него Българската банка за развитие (ББР) трябва да изкупи тези задължения.



"С това ще се постигнат две цели. Ще се подкрепи българския бизнес. ББР ще стане кредитор на ЕРП-тата и ще може да ги обяви в несъстоятелност и да ги изкупи", пише Николов.



"Тази идея тепърва ще развивам. Ще ме подкрепите ли? Няма да е лесно...", завършва той.


В края на февруари в свое интервю Валентин Николов заяви “Около 200 млн. лева ще струва на ЧЕЗ, за да изкупи трансформаторите, които са частни. Компанията изкупува по план, който е съгласуван с ДКЕВР, защото им признават инвестиции в определен размер. В момента ЧЕЗ дължи. Имаше идея, която споделих. А именно, че ББР може да изкупи трансформаторите и да стане кредитор. Банката има средства. Но това не се разви". Според Николов трябва да се направи промяна в самия Закон за енергетиката, което означава, че Народното събрание трябва в най-бърз срок да промени конкретни текстове. Тези текстове засягат енергийния микс, така че да има намаление на цената на електроенергията. По неговите думи оставката на правителството поражда съмнения дали тези промени ще бъдат гласувани в следващото Народно събрание. “Ако тези промени успеят да минат, със сигурност ще има истинско намаление на цената на електроенергията и съответно по-ниски сметки.” категоричен е Николов. 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за