01.06.2009 13:30

Емин: Подсказваме на ГЕРБ и „Синята коалиция“ да ни включат в листата си

Видян 2019 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От гражданско сдружение „Евет“(Европейска визия за етническа толерантност) председателствано от Ергин Емин, подсетиха днес ГЕРБ и Синята коалиция, да отделят място в своите листи за Народно събрание, за представители на смесените райони и малцинствата, предаде БГНЕС.



От сдружението заявиха пред медиите, че ще агитират на изборите именно за Синята коалиция и ГЕРБ, защото смятат, че само тези две политически формации, могат да донесат на България европейско настояще и бъдеще. В специална декларация от сдружението изразиха загриженост и безпокойство за изключително тревожните тенденции за етническо противопоставяне, които ескалират в последните дни на кампанията за европейски парламент. Те предупредиха, че политиката, която се провежда от Доган и неговото близко обкръжение, води до нов процес на автоасимилация, до социално политическа, икономическа и културна изолация в смесените райони. От Евет призоваха компетентните институции да се самосезират, срещу проявите на етническа ненавист и противопоставяне, които са се засилили в последно време. Ергин Емин и неговите сподвижници в сдружението, подозират, че самото изборно законодателство и последиците от него, ще донесат допълнително етническо напрежение в смесените райони. По техни данни от ДПС се канят да вкарат около 18 мажоритарни кандидати в следващото Народно събрание и които директно ще работят за политиката на ДПС. Според тях ДПС и Атака са скачени съдове, а реално по селата и смесените райони проблемите на „бай Иван“ и „бай Хасан“ са едни и същи - кризата, немотията , безработицата и т.н. Те призоваха също гражданските организации, да съблюдават стриктно по време на изборните дни процеса в секционните избирателни комисии, защото най-вече там ставали манипулациите и подмяната на вота. От Евет се противопоставиха също на ролята на ходжите, които и в момента агитират за ДПС, което за тях е недопустимо смесване на религии и политика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион